top of page

SAUNA YOGA

Saunayoga MunPolku.jpg
saunayoga-logo-pieni.png
"Sauna on kyllä ihme paikka. Täällä karisee kivut ja kolotukset ja mielikin lepää."

Saunayogan lempeä lämpö ja helpot liikkeet sopivat jokaiselle, joka haluaa antaa hetken ihan vain itselleen. Istuen tehtävät liikkeet ovat turvallinen ja tehokas tapa lisätä rangan liikkuvuutta ja pehmentää kireitä ylävartalon lihaksia. Samalla liikkeet ovat hyvää vastapainoa liiallisen istumisen kuormittamalle keholle.

Mitä tarvitsen mukaan saunayogaan?

Ota mukaan saunaan kuumenematon, muovinen juomapullo ja hikipyyhe, sillä harjoituksen aikana hikoillaan paljon. Saunalajeihin sopiva asu on esimerkiksi shortsit ja toppi tai hihaton paita. Ota halutessasi mukaan myös varvastossut tai saunatossut, sillä joissakin paikoissa on tossut jalassa mukavampi kävellä pukuhuoneesta saunatilaan. Vältä ateriointia 1,5-2 tuntia ennen harjoitusta. Pyri juomaan pari lasia vettä ennen kuin aloitat saunalajien harjoituksen. Ota pois kuumenevat korut ja puhdista kasvot meikistä.

Saunayogan lämpötila?

Saunalajien harjoitukset tehdään noin 40-50-asteisen saunassa. Harjoituksen aikana ei heitetä löylyä. Saunalajit sopivat kaikille, joille sopii oleskelu miedossa lämmössä. Saunalajien harrastajien joukossa on monia, jotka eivät pidä saunomisesta kuumassa lämmössä, mutta nauttivat miedosta lämmöstä ja saunasta läsnäoloa luovana tilana.

Mistä löydän saunayoga-saunan ?

Rukan ja Kuusamon alueelta löytyy monta loistavaa saunaa, jotka soveltuvat erinomaisesti saunayogaan. Voit varata isommankin saunan koko porukalle ja jatkaa löylyttelyä saunayogan jälkeen. Tulen toki mielelläni ohjaamaan saunayogaa myös omalle saunallenne, kunhan lauteilla on tarpeeksi tilaa ja sauna soveltuu muiltakin osin saunayogaan.

Pyhavaara Ruka MunPolku.png

Lumikengillä saunayogaan

Lumikenkäily, sauna ja jooga samalla retkellä

Forestyoga21.jpg

Joogatunnit

Joogatunnit salilla, mökkijooga, saunajooga, metsäjooga, yksityistunnit

Forestyoga1.jpg

Metsäjooga

Metsäjoogan ja matkan vähän syvemmälle luontoon voi kokea kaikilla retkillämme.

bottom of page